Forum
Merhabalar tekrardan. B1 Goethe ile lisans şartlı kabul başvurusunda bulunabilmek için bayağıdır araştırıyorum. Merak ettiklerim konusunda buraya yazıp zamanınızı çalmamak için Forumlarda ve sayfalarda konuştuğum arkadaşlarım, ayrıyeten okumalar yaptığım oldu fakat herkes farklı cevap verdiğinden birkaç danışmanlıktan yardım almak istedim. 1000-15000 euro arasında ücret istiyorlar sorularıma cevap verebilmek için. Danışmanlık almadan cevap veremeyiz diyorlar Bu yüzden de yine sizlerleyim. Birkaç sorum var, yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.
1. Uni assist (bence gerçekten pahalı) ile başvurmak istemiyorum maddi durumumdan dolayı. Okulun kendisine B1 sertifikası ile şartlı kabul için başvurabileceğim birkaç okul buldum fakat benim gördüğüm çok az. Sizin de şartlı kabul ile direkt okula başvurulduğundan haberdar olduğunuz üniler varsa bilmeyi çok isterim.
2. Kış dönemi başvuru tarihini kaçıracağım için yaz dönemi tarihlerinde başvuracağım fakat bazı arkadaşlar şartlı kabul başvurusu konusunda yıl boyu başvurabileceğimi söyledi. Bu söylem ne kadar doğru? Ve sizin bildiğiniz yıl boyu şartlı kabul başvurusunda bulunabileceğim üniversiteler hakkında tavsiyelerinizi rica ediyorum.
3. Çoğu üniversite direkt kabul konusunda, İnformatik bölümü için yaz dönemi başvurusu açmamış. Bu Şartlı kabul için yaz dönemi tarihlerinde başvuracak kişiler içinde geçerli midir? Yoksa yaz dönemi tarihlerinde şartlı kabul başvurusu yapıyorken İnformatik üzerinden başvurabiliyor muyum?
4. Üniversiteden şartlı kabul alıp üniversitenin kendi dil kursu olduğu halde başka bir dil kursuna kayıt olmak istediğimde, üniversite verdiği şartlı kabulü iptal edebilir mi? Şartlı kabul alacağım bazı üniversiteler (örnek: Siegen, ruhr bochum , paderborn, Clausthal, Biefeld, Bonn) kendi dil kursu varken başka bir dil kursuna kayıt olmak istersem öğrenci olarak kabul etmiyor dediler formlarda. Bu ne kadar doğru deneyimlerinizce?
5. Şartlı kabul olarak başvurduğum üniversitenin dil kursu kontenjanında yer olmadığında direkt bana red mi verirler yoksa şartlı kabul verip başka bir dil kursuna mı gitmemi isterler?